Airco & uw veiligheid

Veel factoren beïnvloeden de veiligheid in het verkeer. De belangrijkste zijn de bestuurder en zijn fitheid. Eenieder die geconcentreerd en onder optimale omstandigheden rijdt, bereikt veilig zijn bestemming. Een airconditioner creëert ideale voorwaarden voor gezond en veilig autorijden.1. Hoge concentratie en snelle reactie

Concentratie en reactiesnelheid van de bestuurder zijn sterk afhankelijk van klimatologische omstandigheden. Artsen en verkeersdeskundigen waarschuwen voor ritten in oververhitte auto's en de gevaren van al te hoge luchtvochtigheid in het auto interieur. Een exact op maat gemaakt airconditioning systeem voorkomt dit. 
 

  2. Tocht zeker vermijden
Tocht is ongezond. Plaatselijke afkoeling, stramme spieren en reuma zijn eventuele negatieve gevolgen. Daarom dient de luchtcirculatie in de auto zo laag mogelijk te worden gehouden en mag 0,2 tot 0,25 m/sec niet overschrijden. Alleen een airco garandeert constante frisse lucht aanvoer zonder een "stijve nek". 
 

  3. Autorijden met overzicht
Eerste plicht is vrij zicht! Met een airconditioningsysteem is dit geen probleem. Zelfs bij een hoge luchtvochtigheid en rondom beslagen ramen, is het voldoende de A/C knop in te drukken. In combinatie met de voertuigverwarming heeft u in een handomdraai weer volledig zicht. Vooral in de donkere maanden is dit de belangrijkste vereiste voor uw veiligheid in het verkeer. 
 

  4. Luchtreiniging
Koude lucht, pollen, stuifmeel en uitlaatgassen irriteren de luchtwegen. Iemand die hiervoor allergisch is, heeft er extra last van. Een airconditioning met filter bestrijdt deze ongezonde factoren. Het houdt het auto interieur zoveel mogelijk vrij van schadelijke atmosferische substanties uit de buitenlucht en beschermt de bestuurder verregaand tegen ademhalingsmoeilijkheden. 
  Een airconditioning verhoogt niet alleen het comfort en de waarde van de auto, het betekent ook meer gezondheid en veiligheid tijdens alle ritten. En hoe zit het met de techniek?

1/4

Tip! Wanneer de airco een onaangename geur verspreidt, hebben zich vaak bacteriën, schimmels of

micro-organismen in de verdamper genesteld. Wij kunnen dit op een goede manier verhelpen.

Let op deze behandeling mag alleen met goedgekeurde producten!