Alarmsytemen 12/24V (SCM klasse 1, 2, 3, 4 & 5)

Auto, Camper, Truck, Bestelwagen

Nieuw

De laadkabel beveiliging op de Mitsubishi Outlander PHEV. Dit is nu mogelijk met het Defa alarmsysteem.

 


DEFA alarmsystemen – it's time to change the game!

Veiligheid zonder vals alarm …
… dat bieden de DEFA alarmsystemen. Jaarlijks worden er duizenden auto’s gestolen of wordt er ingebroken. De statistieken laten zien dat alarmsystemen een preventieve werking hebben tegen autocriminaliteit. DEFA en Dometic-WAECO bieden u de allernieuwste ontwikkeling op het gebied van alarmsystemen, het DEFA DVS 90 alarmsysteem. Dit systeem is SCM klasse 2(Z) en 3(Z) goedgekeurd en kan door ieder SCM gecertificeerd inbouwstation worden geïnstalleerd. Door ultramoderne technologie, de hoogste kwaliteitsnormen, voortdurende controle tijdens het productieproces en niet in de laatste plaats door perfect design, is DEFA een van de belangrijkste fabrikanten van autoalarmsystemen in Europa.

 

Optimale documentatie: snelle montage!

Om het inbouwen zo eenvoudig mogelijk te maken, werken WAECO en DEFA altijd met voertuigspecifieke inbouwschema’s, die de exacte aansluitpunten weergeven voor het desbetreffende voertuig. Deze aansluitschema’s geven voor een bepaald type auto in woord en beeld, op een begrijpelijke en overzichtelijke wijze weer, hoe het alarmsysteem op het elektr(on)ische systeem van die auto is aan te sluiten. De schema’s zijn middels een wachtwoord via het Internet bereikbaar voor elke werkplaats. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een actuele versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CANbus communicatie via het boordnetwerk

In steeds meer auto’s worden computernetwerken toegepast zodat met een beperkte

hoeveelheid kabels meer componenten met elkaar kunnen communiceren. De verschillende

regeleenheden communiceren onderling via een ringleiding, databus genaamd en werkt met

standaard protocollen. Het netwerk van databussen wordt Controller Area Network (CAN) genoemd.

In de werkplaats lijkt het stellen van diagnoses nog maar een fluitje van een cent. De auto meldt

zelf wat er niet goed is en waar nodig wordt het systeem opnieuw geprogrammeerd. Het DEFA

alarmsysteem is 100% aangepast aan de diverse voertuigmodellen en biedt daardoor heel veel voordelen.DEFA alarm en CAN
Het DEFA CAN-bus alarm werkt volgens een “luister” methode die de protocollen van de databus begrijpt en geen conflicten kan veroorzaken op het bussysteem van de auto. Het CAN-bus alarmsysteem herkent de protocollen die relevant zijn voor de alarmfuncties, zoals contact aan, deur open, kofferklep open, etc. DEFA is één van de eerste fabrikanten van auto alarmsystemen die haar producten aanpast aan deze steeds vernieuwende CAN-bus technologie.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af-fabriek Klasse I:
In de SCM lijst af-fabriek klasse 1 goedkeuringen staan alle startblokkeringen die te gebruiken zijn in combinatie met het goedgekeurde klasse Z2 of Z3 systeem DVS 90. Bij deze categorie goedgekeurde systemen moet de startmotorblokkering van het Z-systeemworden aangesloten bij klasse 2 en 3, alleen verplicht als het originele systeem niet de start- motor onderbreekt. Indien het voertuig af-fabriek is voorzien van handzenders, mogen deze gebruikt worden om het alarmsysteem in en uit te schakelen. Het is altijd toegestaan om het DVS 90 alarm te bedienen met een DEFA handzender, welke als accessoire leverbaar is.

HEK BV Defa alarm
SCM