Gevarenremlicht

Gevarenremlicht – doeltreffende bescherming tegen kop-staartbotsingen

Kop-staartbotsingen met ernstige gevolgen behoren tegenwoordig jammer genoeg tot de orde van de dag. Frequentste oorzaken: een te kleine veilige afstand en onoplettende bestuurders. Wat u daartegen kunt doen? Genoeg afstand tot de voorligger houden en het gevarenremlicht WAECO MagicSafe ABL 100 monteren!

Bij een noodstop worden de drie remlichten in een snel knipperende frequentie gebracht. Dat verhoogt de aandacht van bestuurders in de auto’s achter u. Studies hebben aangetoond dat de reactietijd van de achterligger hierdoor met 0,2 seconden afneemt. Bij een snelheid van 100 km / uur is de remafstand hierdoor wel 5,5 meter korter!

Vanaf februari 2011 moeten nieuw geregistreerde voertuigen in Europa af-fabriek met een gevarenremlicht uitgerust worden. Voor iedereen die al vóór de aankoop van de volgende nieuwe wagen op safe wil spelen, is er de uitbreidingsoptie MagicSafe ABL 100. Het universele systeem is voor alle voertuigen met een 12 volt boordnet geschikt – personenauto’s, campers en kleine bestelwagens tot 3,5 ton, voor conventionele en voor LED-remlichten.