Kabola Compact RVS

 

Kabola is de Nederlandse fabrikant van oliegestookte verwarmingsketels. Door toepassing van nieuwe technologieën is Kabola er in geslaagd oliegestookte verwarmingsinstallaties klein, schoon, zuinig en stil te maken. Hierdoor zijn ze toepasbaar geworden voor onder andere trucks, campers, jachten en schepen.

De verwarmingssystemen van Kabola maken gebruik van een nieuwe generatie modulair geconstrueerde warmtewisselaars. Hiermee kan de temperatuur van gescheiden ruimtes in bijvoorbeeld luxe paardentrailers en mobiele kantoren van tandartsen en dokters afzonderlijk en naar wens geregeld worden.

Kabola levert exclusief aan Dometic WAECO, waarvan HEK BV een dealer is.
Kabola Heating Systems heeft exclusief voor Dometic WAECO de Compact RVS (roestvrijstalen) reeks verwarmingsketels ontwikkeld. De Compact RVS bevat een speciale brander en is volledig afgestemd voor gebruik in de transportsector en andere automotive toepassingen. Naast de verwarmingssystemen levert Kabola maatwerk zoals onder andere de behuizing waarin de ketels, eventueel in combinatie met aircosystemen, kunnen worden ingebouwd.

Gemiddelde levensduur 15 jaar
De nieuwste volautomatische dieselgestookte Kabola Compact roestvrijstalen verwarmingsketel kan continu gebruikt worden en heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 15 jaar. Kabola-ketels en kachels kunnen gebruikt worden met conventionele brandstoffen zoals diesel, stookolie, huishoudolie of nieuwe brandstoffen zoals zuivere biobrandstof.

Met Kabola verwarmingsketels kunnen ruimtes in onder andere vrachtwagens, en schepen worden verwarmd, waardoor bevriezing kan worden voorkomen. Andere mogelijkheden van de verwarmingssystemen zijn het voorverwarmen van motoren waardoor deze minder snel slijten, ze milieuvriendelijker zijn en minder brandstof verbruiken.

 

Combineren met Dometic koelsystemen
Kabola Heating Systems componenten kunnen worden gecombineerd met de koelsystemen van Dometic WAECO. Met de combinaties kunnen ruimtes vochtvrij gehouden worden, waarbij aan vaste temperatuur gebonden producten geen risico lopen om te bederven. De verwarmings- en koelsystemen kunnen eveneens worden gecombineerd met vloerverwarming voor onder andere trailers, wanden en pop-out boxen.

 

Toepassingen van Dometic WAECO en Kabola Heating Systems kunnen onder andere gevonden worden in de transportsector, carrosseriebouw, scheepvaart, visserij, jachtbouw. Maar ook vakantiehuizen, woonboten en afgelegen cabins kunnen met de dieselgestookte systemen van Kabola worden verwarmd.

Continue gebruik, één keer per jaar onderhoud


Kabola Heating Systems zijn de kleinste dieselgestookte verwarmingsketels voor continu gebruik. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor professionele en industriële toepassingen waaronder de transportsector. Omdat vrachtwagens bijna continue onderweg zijn, geldt er ook voor de Kabola verwarmingssystemen een minimale service-interval. Bij continu 24/7 gebruik hoeven de systemen slechts één keer per jaar gecontroleerd te worden. Als de verwarmingssystemen alleen in de winter gebruikt worden is slechts één keer in de twee jaar controle nodig.

 

Kabola heeft dit gerealiseerd door een schonere verbranding waarbij de roetuitstoot nihil is. De ketels zijn specifiek ontwikkelt voor continu gebruik en branden altijd met dezelfde waarden. Hierdoor is er minder condensvorming in de ketel en brander en neemt de levensduur kwadratisch toe.

Meer dan 90 procent rendement


Tests van onder andere TÜV Nord leren dat Kabola verwarmingssystemen een lage roetuitstoot hebben. Het werkelijk behaalde rendement van de Kabola systemen bedraagt gegarandeerd meer dan 90 procent.

 

 

Brochure

 

Technische gegevens