SUCCESS CONSULTING

Transportkoeling


Een geconditioneerd voertuig zonder de typische 'rugzak' op het dak? Dit kan! Bij Frigosoft wordt een compacte, maar krachtige verdamper in het laadruim gemonteerd. De condensor-eenheid wordt in het motorcompartiment geplaatst. Dat betekent: Geen problemen bij lage doorrijhoogten (b.v. bij leveringen via parkeergarages).

Meer veiligheid bij plotselinge uitwijkmanoeuvres, omdat het zwaartepunt van het voertuig niet door een extra last op het dak sterk naar boven wordt verplaatst.
De carrosseriestevigheid blijft volledig behouden, omdat dakversterkingen noch dakbeplating doorboord hoeven te worden. Omdat er geen gat gezaagd hoeft te worden in het dak is het niet nodig om corrosiebescherming aan te brengen op eventuele snijkanten of boorgaten.
De binnenmontage van de verdamper beïnvloedt het esthetisch uiterlijk en de aërodynamische eigenschappen van het voertuig niet.

Voor de 'kleintjes' en de 'groten'!
Of u nu een kleine, wendbare bestelauto of een 'volwassen' bedrijfswagen voor de 'koele' distributie van uw levensmiddelen nodig heeft; Frigosoft biedt u een keuze uit twee verdamperformaten met de daarop afgestemde automatische temperatuurbesturingen:
FRIGOSOFT 2000 voor een koelvolume van 1 tot 5 m3 (koelvermogen 2000 Watt*)
FRIGOSOFT 3000 voor een koelvolume van 5 tot 10 m3 (koelvermogen 3000 Watt*)
FRIGOSOFT 4000 voor een koelvolume van 5 tot 18 m3 (koelvermogen 4000 Watt*)
*volgens ATP richtlijnen Klasse A getest koelvermogen

Voertuigspecifieke inbouwsets
Niet meten, niet aanpassen, geen gefronst voorhoofd tijdens het monteren. Frigosoft hoeft u niet eerst langdurig aan te passen op het om te bouwen voertuig. De prefab condensors incl. beugels, compressorsteun, kabelsets en koudemiddelleidingen zijn optimaal afgestemd op het voertuig. Zo worden montagetijd en -kosten tot een minimum gereduceerd.

 

Goed gekoeld - ook bij stilstand
Ook bij stilstand betrouwbare koeling - flexibeler kan een bestelauto niet zijn: Een tweede krachtige 10-zuigers-compressor onder de bijrijderszitplaats houdt de temperatuur in de koelruimte tijdens stilstand op peil. De stroomverzorging voor de standkoeling gebeurt via een aan het voertuig gemonteerde 230 V stekkerdoos die tevens spatwaterdicht is.

In 'No Time' weer fit met heetgas-ontdooiing
Lange tijd buiten dienst, omdat de verdamper bevroren is en ontdooid moet worden? Niet indien uw bestelauto uitgerust is met heetgas-ontdooiing. Bij de circulatie tussen compressor en verdamper wordt het koudemiddel opgewarmd en ontdooit snel de verdamper. Zo is uw voertuig weer snel inzetbaar en de verdamper kan op vol vermogen functioneren.

Sprinter Frigo.jpg

Sprinter Frigo.jpg

Mercedes Sprinter Transportkoeling

Bediening van de koeling.jpg

Bediening van de koeling.jpg

Mercedes Sprinter Transportkoeling

MB Sprinter Blue Efficiency.jpg

MB Sprinter Blue Efficiency.jpg

Mercedes Sprinter Transportkoeling Blue Efficiency waar geen Motorset voor leverbaar was. HEK BV heeft zelf een motorset doorontwikkeld.

Verdamperunit Transportkoeling.jpg

Verdamperunit Transportkoeling.jpg

Mercedes Sprinter Transportkoeling