De werking van uw airco

1. Hoe functioneert een airco?
De werkwijze van een auto airconditioner is vergelijkbaar met die van een koelkast en functioneert volgens het principe van een warmtepomp. De compressor vormt het hart en wordt aangedreven via de motor, V-snaar en magneetkoppeling. Hij transporteert met behulp van een gesloten koudemiddelkringloop de warmte uit het auto interieur naar buiten. Er wordt dus geen koude geproduceerd, maar er wordt warmte aan het interieur onttrokken. Gelijktijdig wordt de luchtvochtigheid in het interieur door condensvorming op de verdamper ge-reduceerd. Onbeslagen ramen; voor, achter en opzij, zelfs bij hoge luchtvochtigheid zijn het gevolg.

2. Juist gebruik van een airconditioner

Correct gebruik van een airco is eenvoudig en on-gecompliceerd. Een minimum aan instellingen zorgt voor een maximum aan comfort en veiligheid. Wie in de zomer in een warme auto stapt, heeft binnen een mum van tijd een aangenaam geklimatiseerd interieur.
Al binnen 5 minuten kan de airco een onverdraaglijke temperatuur van 60° C naar een verdraaglijke 30° C terugbrengen. Na 10 minuten is het nog slechts een krappe 25° C en na 20 minuten merkt men van grote hitte buiten niets meer. Bij beslagen ramen zorgt inschakeling van de airco in korte tijd voor een vrij zicht, dat ook tijdens de rit behouden blijft. Een inspanning waarvoor een aanjager alleen aanzienlijk meer tijd nodig heeft - en dat ook nog op de hoogste stand.
Een airconditioning staat voor comfort, waardevermeerdering, veiligheid en gezondheid en bij dagelijks gebruik eenvoudig te bedienen. Zo ver, zo goed. Maar welk merk is het juiste?

Tip! Wie in de winter de airco niet wil gebruiken, dient het systeem in combinatie met de verwarming toch

af en toe een paar minuten te laten werken. Daardoor blijft de airco in goede conditie voor volgend gebruik.

© 2016 Copyright HEK BV

  • Wix Facebook page
  • Twitter Classic
  • Wix Google+ page